Nyitóoldal SZVT -Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság
Fooldal » Tevékenység  » Szakmai fórum, kiadványok

Belépés tagoknak

Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Első kézből kaphat információkat a tudomány és a menedzsment területéről!

Szakmai fórum, kiadványok

PhD Konferenciák

2007-ben az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ a Corvinus Egyetemmel karöltve nagy sikerrel rendezte meg a fiatal kutatók támogatására az I. Országos Környezetgazdaságtani PhD konferenciát.

A sikerre való tekintettel 2008 őszén a gazdasági kérdésekkel foglalkozó matematikushallgatók részére rendeztünk meg a Budapesti Műszaki Főiskolával együttműködve az I. Országos Gazdasági és Pénzügyi Matematikai PhD Konferenciát, azzal a szándékkal, hogy az elméleti kutatási eredmények széles körben megismerhetővé és a gyakorlatban hasznosíthatóvá váljanak.
A konferencia fórumot teremtett azon hazai kutatóműhelyek fiatal szakemberei, illetve a munkájukat segítő tapasztalt kutatók, témavezetők számára, akik a matematika, alkalmazott matematikai megoldások, eljárások, algoritmusok gazdasági, társadalmi összefüggéseivel foglalkoznak. A 11 előadás a gazdaság egész spektrumát lefedte a témában.

Az előadások összefoglalóiból kiadvány készült (ISBM száma: 978-963-9263-41-3). Ez a kiadvány a vállalati szféra, a gazdaságpolitikai döntéshozók, illetve a gazdaság, vállalatfejlesztés területén működő non-profit szervezetek szakemberei számára is átfogó képet nyújt a gazdasági, pénzügyi matematikai területén hazánkban folyó legfontosabb fejleményekről, tudományos erőfeszítésekről. Korlátozott számban ingyen igényelhető az egyesület postacímén.

2009 novemberében kerül sor a III. Országos Környezetgazdaságtani PhD Konferenciára, melyet a z SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ Környezetvédelmi és Vállalkozási Szakosztálya és a Budapesti Corvinus Egyetem Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszéke közösen rendez.
A konferenciához a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (Dr. Bándi Gyula tanszékvezető egyetemi tanár szervezésében) környezetjogi PhD hallgatók is csatlakoztak és előadásaikkal részt vesznek a konferencián. A konferencia előadásait könyv formájában megjelenteti az SzVT.  A szekcióvezető professzorok bírálata és javaslata alapján a szekciók legjobb előadását az SzVT oklevéllel, a legkiemelkedőbb munkát a GOLDER Kft. és HUNVIRON Kft szponzorok révén 100.000 Ft-tal ismerjük el.
 

 

 

SzVT - www.szvt.hu - Copyright © 2005-2009

1126 Budapest, Orbánhegyi út 14., Tel: 1/202-1083, Fax:1/202-0856, E-mail:szvt@szvt.hu, Adószám: 19815936-2-43