Nyitóoldal SZVT -Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság
Főoldal »  Események » Rab-szigeti kirándulás

Belépés tagoknak

Elfelejtett jelszó

Hírlevél

Első kézből kaphat információkat a tudomány és a menedzsment területéről!

Rab-szigeti kirándulás

Időpont:

2011. Szeptember 19. 06:30 - 2011. Szeptember 23. 20:00

Hely:

Rab-sziget, Horvátország

Szakosztály:

Turizmus Szakosztály)

Szervező:

Haász Piroska

 

Rab-szigeti kirándulás 2011 szeptember 19-23
Az utat a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság Turizmus Szakosztályának Idegenvezetők Klubja szakmai útként, utazási iroda- és szállodalátogatással rendezi.
Horvátország az Adriai-tenger egyik szép és műemlékekben gazdag szigetét – a napsütötte Rab-szigetet- tálcán kínálja az oda utazó vendégeknek. Jól kiépített utakon és jól szervezett komphajó járatokon, látványos programok közbeitatásával érhetjük el a szigetet.
PROGRAM
1.nap: Elutazás Budapestről, találkozó 6,30-kor a Műcsarnok mögötti parkolóban, indulás 7 órakor, budai felszállás Budaörsi út és Sasadi út sarkán a Volán megálló mögötti parkolóban 7,15-kor. Technikai szünet a nagykanizsai Tesco pihenőnél, határátlépés Letenye határállomáson. Autópályán érjük el Zágrábot, a horvát fővárost. A 2 órás városnézés alatt elsétálunk a vasútállomástól a katedrálisig, majd tovább a zarándok helyig, a dombon lévő kormányépületek külső megtekintése, a parlament épülete valamint a miniszterelnökség épülete, a katedrális belső megtekintése. Továbbutazás Rab sziget legnagyobb és legismertebb, egyben névadó városába, Rabba. A tengerparti PADOVA HOTEL 1,2,3 ágyas fürdőszobás, erkélyes, légkondicionált szobáiban, szállunk meg, mindben TV, széf, telefon, mini bár és hajszárító van. A szálló nyitott és fedett medencéje ingyenesen, a wellness központja térítéssel igénybevehető. A szálló előtt betonozott strand, 200 méterre homokos öböl található, a szálló hajója ingyenesen viszi a vendégeket egy távolabbi apró kavicsos homokos strandra. Svédasztalos reggelink és vacsoránk a szállóban van, a rendelt italért fizetni kell. Vacsora a szállóban.
2.nap: Reggeli után strandolás az Adria vizében, vagy a szálloda medencéiben, séta, vacsora a szállóban.
3.nap: Reggeli után kalandozás busszal a sziget végéig, Lopár félszigetig, itt a Horvát Adria tengerpartjának legszebb homokos strandján fürdési lehetőség. Fakultatív programként helyi specialitásokból ebéd egy „Konobá”-ban, külön fizetendő. Rab városban gyalogos séta a 4 torony utcában, műemlékek, óváros, a kikötő megtekintése. Séta a szállodába késő délután, vacsora a szállóban.
4.nap: Reggeli után a Rab sziget partjai mellett félnapos fakultatív hajókirándulás ebéddel a hajón, külön fizetendő. Délután strandolás, séta.
5.nap. Reggeli után utazás Budapestre. Városnézés az Adriai–tenger nyugati részén elterülő Kvarner-öböl menti kikötővárosban, Fiuméban. Horvátország legnagyobb kikötővárosának 230.000 lakosa van. Nekünk, magyaroknak különösen jelentős, mert Magyarország részeként egy igen jelentős korszakban nagyot fejlődött. Gyalogos sétánk során megtekintjük Fiume város Magyar kormányzóinak palotájában berendezett állandó kiállítást. Felsétálunk a Trsati-várhoz és a Trsati Frangepán templomhoz, a város és a Kvarner öböl panorámájának megtekintése a vár bástyáiról. Letenye határállomáson keresztül jövünk haza. Érkezés Budapestre kb. 20-órakor.
 

SzVT - www.szvt.hu - Copyright © 2005-2009

1126 Budapest, Orbánhegyi út 14., Tel: 1/202-1083, Fax:1/202-0856, E-mail:szvt@szvt.hu, Adószám: 19815936-2-43